Til startsiden Quito by Palmesøndag Fjell og roser Marked i Otavalo Herregårder Hageselskap
Høyfjell Bananer og gytjebad Hatter Stillehavet Portretter Blomster og dyr Håpet om framtid

Jungel, bananer og gytjebad

Så forlot vi høyfjellet, rett ned fra Cotopaxi til jungelen. Her fikk vi en god forelesning om inkaenes kunnskaper om himmelrommet og året av eieren av stedet vi besøkte i jungelen..

Her gikk også ekvatorlinjen og vi fikk med oss noen artige forsøk, bl.a få et egg til å stå på en spiker.

Vi fikk også med oss den offisielle ekvatorlinjen i Quito - og sjekket med vår egen GPS - at den lå - som fortalt 240 meter sør for den korrekte! Her fikk vi besøke ekvato-monumentet - og lære om land og folk på en flott måte!

Litt knapp tid i jungelen - men programmet var stramt: Tilbake til Quito, en overnatting - og så med fly til Cuenca og ned til Stillehavskysten.

Kun kort tid i Cuenca - fikk sett litt i byen, noen shoppesteder - dagene fløy. Påskemorgen tidlig dro vi - men fikk med oss litt morgenmesse kl. 07!

Fra Cuenca og ned til Stillehavet fikk vi en interessant "nedtur", fra høylandet, gjennom regskog og ørkenlandskap til de store banan- og kakao-plantasjene. Rett nok litt lenge i buss, regntid og litt usikkerhet mht til kart og veier - men slik blir det gjerne på "jomfruturer"...

Kort sagt - mye på få dager - vi må korte inn her på nettsiden: Spennede reiser i nye landskap - på veier preget av regntid. Hullete - sakte fart - gav oss gode muligheter til å erfare livet på landsbygda!

Vel installert i bambushytter ved Stillehavet - skulle vi få tre "rolige" dager - en til soling! Men også flere utflukter!

Vi fikk innblikk i bananstell, og boliger for arbeidere - og besøk til et lite reservat for indianere. spennende lite museum, smykkekiosk og artig vandring i naturen. Gytjebad hadde vi erfaringer med fra Ungarn - så det måtte prøves! Jo, vi føltes absolutt yngre og mer stram i huden etter behandling der!