Til startsiden Quito by Palmesøndag Fjell og roser Marked i Otavalo Herregårder Hageselskap
Høyfjell Bananer og gytjebad Hatter Stillehavet Portretter Blomster og dyr Håpet om framtid

Cotopaxi

Vi hadde gledet oss til å "nå de store høyder" - oppleve nasjonalparken rundt fjellet, og vulkanen Cotopaxi - med sine 5897 moh.

Men minibanker og minimarked med gode tilbud fristet også, så vi kom for sent opp på høyfjellet til å nå toppen. Til skuffelse for mange. Men vi fikk en fin tur over landskapet, 3.700 moh, sett blomster, lav, ville hester... Og toppen av Cotopaxi som kikke fram av skydekket av og til.

Men når en var så nært...

Hva gjør en da? Finner på kreative virkemildler, som å stå opp kl. 03.30 - og starte turen med to 4x4-biler kl. 04, i stummende mørke og tåke! Vår gode guide Diego hadde skaffet bil nr. to -etter at forsøket med bussen den dagen vi kom opp, hadde strandet. Veiene var rett og slett ikke kjørbare med buss til 4.600 moh, der vi skulle starte vår vandring opp til vel 4800.

200 meter opp høres ikke så mye ut, men etter en litt urolig natt på hytta med høy hvilepuls grunnet høyden, og kanskje litt "jalla-mage"...

11 takket ja til turen, og med to på lasteplanet til picup'en ble vi 13.

Etter knapt en times vandring i tussmørke nådde vi målet, basehyttapå 4.800 moh. Det kjentes tungt ut siste biten - nysnø og løs aske å gå i..

Så kom sola! Vi var over skyene! Kunne se flere vulkantopper i rundskuet. Dette glemmes aldri!

Det ble "kvitret" fra alle kanter, noen prøvde å synge litt i den tynne lufta, men det ble liksom ikke som hjemme på badet..

Vi måtte snu oss mange ganger på veien ned - se det mektige fjellet - og bli mint om kjære Norge! Snø og blå himmel.. akkurat!

Nede ventet frokost - og vi var klare for nye eventyr: Vi hadde besøkt Cotopaxi - verdens høyeste aktive vulkan!