Bruraskaret.

Så har vi vært der, sett stedet mange har hoppet ned i Romsdalen fra. Gått vegen fra Trollstigen til Bruraskaret. Målet var Store Trolltind - men der kom vi ikke opp. Å finne vegen var ikke det letteste, og egentlig hadde vi fått nok "luft under vigene" (Les: Sett ned i Romsdalen - og dype juv under føttene... kjent suget... ).

En drøy tur, spesielt ura på baksiden av Trolltinde-rekka. Men vi vikk et turminne for livet, denne flotte 9. august 2002. Skikkelig sommer over Romsdal!

Her er noen turminner vi gjerne deler med andre: Turen tok rund 7-8 timer! Tung tur!


Så er vi i gang.. tre blad "Kringstad" utgjør "Turkameratene" denne dagen! Tidlig oppe og tidlig av gårde!

En liten kneik - før vi starta på ura. Vi tok litt for mye til venstre.. bedre å gå dalen innover og så ta mot venstre, Bruraskaret!

Snø å gå på.. og issoleie i full blomst!

Så kan vi se over til Store Trolltind (der Einar L peker) - og Bruraskaret rett ned til høyre for Store trolltind. Ura ser ikke god å gå i?

Mellom Brita og Einar L - bildet t.v: Stabben der Carl Boernish(?) stupte seg til døde i fallskjerm - og kona hoppet dagen etter! Hun landet trygt nede i Romsdalen!

Turen på baksiden av Trolltindene var drøy. Mye løs stein og grus - og ingen sti. Et par "hjørner" var mer enn luftige nok for oss.. og vi "sikret symbolsk" med et nylontau!

Så nådde vi "Bruraskaret" - Trollveggen rett ned - og Romsdalen. Suget (etter å hoppe??) kjentes. Så vi trødde varsomt..

Vi var her!

Så er det tid for hjemtur. Klokka var blitt 15 - og det var langt hjem til bil og ferge!

Tok dalen hjem.. gikk mye på isbre.. og det var flott. En fantastisk dag.. men siste ura kjentes i beina!!

En flott hjemtur.. varmt og langt. Men Einar L hadde mere enn nok overskudd til å utforske både breer og isvatnet.. med sprell og hopp..

Så fant han da også sin naturlige plass blant de mange troll - på Trollstigen da vi var vel tilbake!

Takk for følget - turen anbefales, men en trenger ikke gå til Bruraskaret for å se ned i Romsdalen.. men heller "rett fram"..


Tilbake til hovedsiden

Tekst/Fotos: ©Eivind Kringstad