Med Molde og Romsdal Turistforening på tur!

Vi leste det i avisa: Tur til Middagsfjellet. Møtte opp på Stålprodukter tildlig søndag morgen, 8. september. Vår første tur med gruppa! Godt mottatt, og god orientering av Gro Rye Stange på ferja - og møte med turleder 2: Berit Øren Holo inne i Isfjorden. Flott turbeskrivelse ble uttdelt - så rusla vi avsted....


Start fra parkeringsplassen innerst i Erstaddalen. så bar det snart oppover: Gluterholet 1. mål.

Men med tørr fjellgrunn og gode stier kom vi snart opp til Gluterbenken, kjent for sitt rike botaniske mangfold: Rundt 150 arter er registrert på denne fjellhylla!

Ikke lenge etter kom vi opp til Glutervatn-hytta - med flott tilbakeblikk ned i Isfjorden.

Så går turen over Tverrberget, fram til Saufonnvatnet. Et nydelig vandreterreng. Møtet med Vengetindene og Kvanndalstindene... var flott.

Her var det stor fest, ny-hytta til Heen Fjellstyre skulle innvies. Her var det rømmegrøt å få!

.. med graut i magen blir en litt "segen", men turen må gå videre! Nå mot Middagsfjellvatnet - og etter litt "kliving" kom vi til slakere terreng igjen!

Middagsfjellhytta til Heen Fjellstyre, var åpen, som alle de andre! Her kikka vi inn - og skrev i gjesteboka - før turen gikk om alle toppene på Middagsfjellet:

Høyder over havet:
1092 - 1155 - 1159!
Litt opp... og litt ned!

Rast her og der... i alle fall litt "småsnacks" - og tid for gruppebilde!

Utsikten mot horisonten og ned i dalen, var upåklagelig. Senket en blikket - fikk en også oppleve de skarpe høsfargene i motsol!

Tidl for rast - og nedstigning til Kvanndalalen. Det var blitt langt på dag, og skyggene strekte seg... og vi kjente ett og annet i legger og knær!

Kvanndalstind bak i bildet under, til venstre, vi kunne også godt se "Torshammeren" med det blotte øye!

...og oppleve små idyller på hjemvegen!

..og så var det "Russe-steinen" - der russeren Dimitrij Tsjerkasov opplevde dramatikk under sin flukt julaften 1944. Her ved denne steinen bodde han i telt i tre dramatiske uker, før bygdafolk fikk han opp til hytta på Middagsfjellet.

...og vår tur var over, snart...


Stor takk til Gro Rye Stange, Berit Øren Holo og alle de andre turkameratene i Turistforeingen - for trivelig tur for oss i "førstereis"! Absolutt mersmak!!


Tekst/Fotos:© Eivind Kringstad

Tilbake til hovedsiden