Rørset- og Ræstadhornet (659/729 moh)

Vi hadde lenge tenkt på denne turen, ikke minst etter å ha lest turbeskrivelsen i boka til Bjørnar S. Pedersen: "Turbok for Molde og omegn". Han gir turen hele 5 stjerner, kanskje den flotteste turen i hele boka, i følge Pedersen

Så vi tok ferja over, lørdag 15 juli, med sol, men kald vind fra nordvest. Beskrivelsen i turboka var flott; bare å stoppe der skiltet var, ca 14 km fra ferjeleiet på Solholmen. Litt sleipt i stien etter alt regnet, og litt bratt, som ventelig. Joggesko var greitt, også over den lille myra i starten. Fra ryggen og opp, flott vandring, ikke minst med skuet vi fikk ut mot havet i vest, og ned på bygdene under oss. Her er bilder fra dagens tur:


Bilder

Greitt skilt til venstre for vegen, og snart kan vi se ned i bygda.

Over skogen, kommer et slakere parti - og vi ser ryggen vi skal følge.

Høyere og høyere - her traff vi et tysk ektepar som elsket norske fjell - samt " broder Dag", som hadde syklet fra Molde og "jogget opp": 42 minutter til Rørstadhornet!

Gjestebok på toppen av Rørstehornet (659 moh) - den flotteste delen av turen. Kanskje nok for naturopplevelsen? Vi valgte å gå videre, halvtimen over til Ræstadhornet - over en luftig rygg....
Mange fine steder å kikke utfor kanten: Kjente Jendemsfjellet langt der bak, Gossen - og Fræna!

Toppen av Ræstadhornet nådd - (729 moh)

Flott skue både mot nord - og mer sørøstlig. Hjertøya, ( sør for Molde) og deler av Storfjorden - var fint å se!

Rast med kaffe på "lesiden" - før turen hjem igjen. Vi møtte et 20-talls vandrere, de fleste snudde ved Rørsethornet etter å ha signert gjesteboka.

Så var det rik flora langs stien - og jammen traff vi ikke en skikkelig lodden "Otterøying" også på stien!

Et lite stopp på veg hjem - med Rørsethornet lengst bak - og Ræstadhornet fremst. Stien går langs eggen hele vegen - med fantastisk skue mot øyer og storhavet i vest!

 

Fotos: Eivind K


Til toppen