Tur til Skjorta (1711 moh) - 9. juli '04

En tur til Skjorta, fjellet opp for Eresfjord, nord for Goksøyra, har lenge stått på "ønskelista". Godt vær med god sikt, er en fordel. På våre kanter må en bestemme seg kjapt, slå til når været "er der". Vi tok av første vegen til venstre i Eresfjord, tok av til "Bjørbakken" og bomvegen inn til "Storstølen" i Kanndalen.

"Den fine seterdalen er inndelt i fleire stølar. Innst mot Ryssdalsnebba ligg Gaddhaugen, så er det storstølen og nederst mot Dokkelva, lengst heimover ligg Spelan. På Skjortesida rett over elva for Storstølen ligg ein einsleg støl som heiter Klessa, Her gjekk det kram-snøfonn for nokre år sida og reiv ned bua. Så det kan faktisk vere rasfarleg oppover lia her..." fortel Turid Leirvoll Øverås i ein e-post nov. 2005

Og vi fikk absolutt den dagen vi ønsket oss: Sol, varme og stille. Her noen billedminner fra nok en flott fjelltur i Romsdal!!


Vi så toppen alle rede fra Eidsvågen, men herfra (Grandsetra), så den mye mektigere ut!
Bom herfra til Storstølen som ligger på ca. 480 moh.

Litt stuss på vegen, var det sti opp? Vi fant skiltet, liggende på bakken. Brua forsvant for år tilbake, så vi måtte finne et vadested, og så traske opp småskogen opp på ryggen. Gikk greitt det!!

... No ser eg atter slike fjell og dalar.. Ja, et skue åpnet seg etter hvert som vi vant høydemeter!

Eresfjorden rett ned, med sentrum "Nauste" godt synlig. Mye stor stein å kravle i etter hvert.

Fortsatt mye snø i fjellet, store skavler på "le-siden" av ryggen.

Topper som "Hornet", Vengetindene, Trollveggen.. og alle de andre kjente kunne vi se herfra.

Til og med kjente Jendemsfjellet, Urdfjellet, Kvannfjellet...

Under. Vi blir små i dette terrenget!
(To personer ute til venstre)

Endelig oppe, med "blåne over blåne". Vi fant gjesteboka, godt "pekt på", men få navn. Kanskje et fjell som mange forbinder med flotte skiturer om våren?

Så noen bilder fra blomsterprakten: Fjellsmelle, issoleie, tuesildre.. og ennå flere!

Vi brukte tre og en halv time opp, en time mindre ned. Vi tok det med ro - og nøt både turen og utsikten! Nok en perle blant mange i Romsdal... God tur til andre også!! Men ta med godt med drikke, lite å finne under vegs!


Tilbake til hovedsiden

Peker til "Eresfjord-siden"!