Sykkeltur fra Molde til Kristiansund?

Molde og Omegn Turistforening inviterte til en slik tur i juni. Dessverre fikk ikke "Turkameratene" anledning til å være med - men gjorde turen på egen hånd 11. juli. Rett nok med start fra Malmefjorden, av praktiske grunner. En tur absolutt å anbefale: Mye å se på - langs gode veger, litt småkupert over deler av Averøya. Tid: ca. 6 timer vil vi anslå.

Det ble tid til en liten sigthseeing i Kristiansund sentrum også, vi ankom byen før Hurtigruta la til kai!

"Nordkapp" hjem igjen: Pris under kr. 200/pers inkl. sykkel! Billetter løses ombord, enkelt og greitt! (sykler må du betale ca. 30 kr/stykket for.)


En siste sjekk ved Fræna Varehus: Er alt i orden. Noen av "Turkameratene" stilte nemlig med helt nye sykler, spennende i seg selv!!

Neste stopp: Trollkirka - og en liten pause i Eide sentrum, før "strekka" utover:

Ikke så langt til Atlanterhavsvegen, men vi hadde i alle fall kommet halvveges! Tid for en god matpause, ved den gamle bomstasjonen:

Vi merker oss at god niste er "halve jobben"!

Så over "Storseisundet" - og mot Averøy grense!

Vi passerer Håholmens "landbase" - men ikke tid for stopp her!

Videre.. over Averøya, rast på Bruhagen, kommunesenteret - før siste tur mot fergekaia på Bremsnes: Tid for å sende SMS til alle: Vi har greidd det!!

Fergetur over til Kristansund: Hva skulle vi ha til middag? Fiskesuppa til "Smia" - så klart, det smakte fortreffelig før tur opp til "Vanndamman" - se på livet der!

Men bare en times tid til "frie aktiviteter" før vi tok retning Hurtigruta: Nordkapp - og få kjøpt billetter og fått inn utstyret på "bildekket! Avgang kl. 17.00. Ankomst Molde 20.45.

Så ut fra Kristiansund som "ekte dollarturister" - med utsikt til kjente steder og topper på vegen hjem!

Gode stoler... for slitne.....akkurat!

.. Kjente steder .. Bud passeres - og vi er snart hjemme!

Absolutt en tur å anbefale..

God tur til andre også!!

 

Hilsen "Turkameratene": Marit, Ole, Brita og Eivind!


   

Tilbake til hovedsiden